Hvad er Meditation

Meditationsteknikker

Meditationsmusik

Videnskabelige Links

 


Meditationsmusik til frit download

Brug udelukkende hovedtelefoner!

Det er mig en glæde at præsentere disse lydlandskaber som en gave for den der har lyst til at bruge dem. Intet har vist sig så frisættende for min kreativitet end det at opgive at det jeg laver skal bruges til noget. Især har det vist sig dræbende for min skabertrang at tænke i økonomiske baner. Jeg har penge nok til mig selv og min familie. Resten skabes af glæden ved at give.

God fornøjelse!
 

TIBETANSK GONGMUSIK


Denne komposition er udelukkende skabt med ægte flere hundrede år gamle tibetanske gonger og syngeskåle. Tracket er beregnet til en meditationssession på over en halv time, hvor man med fordel kan ligge ned for bedre at kunne overgive sig til den wellness, der opstår, når kroppens celler gennemrystes af gongernes dybe afslappende baslyde.
 
Musikken gør sig godt på højtalere, men kun højkvalitetshøjttalere, der er i stand til at gengive gongernes dybe baslyde. Uden gode højttalere vil hovedtelefoner være at foretrække.
 


Tibeto-Peruvian Gong Symphony
  

POWER-ÅNDEDRÆT

Dette track har jeg designet til brug for Tummo-åndedrætteknikker. Du kan se en instruktion her.
 


Power Breathing

 

 

ALPHABØLGEMEDITATION

Disse alphabølgetracks er ikke for de, der ønsker overfladisk wellness. De er til gengæld ekstremt effektive, for de personer der tør gå lidt dybere ind i det indre bevidsthedsmørke. Jeg har i nedenstående tracks forsøgt musikalsk at 'genskabe' dekonstruktionsprocesserne under ayahuascarejser i et Meditativt set & setting.
 


Alpha Monks

 

 


Nirvanian Monks

  

GAMMABØLGEMEDITATION - Meditativ 'hjernevask'

For nylig har videnskaben fundet ud af at lyd og lys, der occillerer med præcist 40 svingninger i sekundet er i stand til at rense hjernen i mus for de affaldsstoffer, der blandt andet forårsager alzheimer. Forsøg ser ud til, at den samme mekanisme også gælder for menneskehjerner. Jeg har inspireret af denne forskning designet et lydlandskab, der ocillerer med gammabølger på 40HZ. Jeg har også lagt et lag af alphabølger på 10HZ ind i lydtapetet.
 
Det første track, Gamma Techno Brain wash, er ikke for svage sjæle. Mange  førstegangsbrugere får kvalme og/eller andre tegn på ubehag, når de lytter til 'musikken'. Ved vedvarende brug ser det dog ud til at disse symptomer forsvinder til fordel for vågent velvære. Det er meget vanskeligt at konstruere gammabølger, der lyder behageligt. Det har faktisk taget mig et par års eksperimentering før jeg fandt frem til acceptable løsninger. Måske vigtigst af alt: Musikken forhandler ikke med dig. Den fordrer i stedet total medicinsk-terapeutisk overgivelse til en lydmur bestående af 'noget', der med Nietzsches ord bedst kan beskrives som Jenseits von gut und böse.


I det omfang, du er i stand til at overgive dig til denne neurale ocillation, der er skabt som alt andet end new age musikkens umulige, men velmenende forsøg på at skabe en illusiv boble af harmoni omkring det plagede ego, så vil du måske opleve tilstande af velvære, klarhed og koncentration på en hel ny måde. Denne klarhed ser ovenikøbet ud til at have en lang efterklangstid. Det er ikke overraskende, eftersom personer, der har mediteret i årevis, har en langt højere grad tilstedeværelse af gammabølger i deres frontallapper.

Jeg har efterhåndet fået en del anekdotisk evidens for disse meditative effekter, men vil i høj grad også være intereseret i dine subjektive oplevelser med denne auditive 'hjernevask'.
Du er meget velkommen til at skrive til mig for at give mig dit personlige feedback!

 


Gamma Techno Brain Wash


Dette Gammatrack er ikke for sarte sjæle. Til gengæld er det effektivt! Det er her vigtigt, at du er parat til at overgive dig til den mur af lyd du møder. Denne musik forhandler ikke med dig. Hvis du er til technomusik, så er dette track lige noget for dig.
 
 


Gamma Caravan


Gamma Caravan er et mere behageligt, blødt og drømmende lydmaleri. Det er velegnet til afslapning.
 
 


Gamma-Alpha


Dette lydsceneri er på en og samme tid afslappenede ensformigt og aktiverende varieret. De myldrende musikalske variationer ligger gemt på mikroplanet. De hjælper det vanemæssigt travle tænkende sind med at holde sig beskæftiget, men på en mantrisk repetativ måde der neutraliserer bekymringstanker og i stedet føre sindet ind i en behagelig drømmeverden. Dette track er derfor især velegnet til mennesker der har svært ved at lægge tankerne på hylden.
 
 


Gamma Space

Dette gammaspatialrum er skabt via en form for mørk støj fra vort solsystem optaget af NASAs sattelitter. Hertil er tilsat homeopatiske doser Tibetansk chanting.
Jeg anbefaler især dette track til dem, der ønsker at meditere for at kultivere glimt af supervågenhed.

Dette track kan med fordel afspilles med minimal lydstyrke. Ved meget lave lydstyrker lader det til, at de forskellige bølgeformer kan glide direkte ind i underbevidstheden.

Find selv dit sweet spot med hensyn til lydstyrken.

 
 


DarkTAG


Et mest bevidsthedsmodulerende lyduniverser på denne side. TAG står for Theta, Alpha & Gammabølger synkroniseret som henholdsvis 1hz, 10hz og 40 hz. TAG bølgerne er vævet ind i 'Pink noise', der ved at tage en tur ind gennem en rumklang der simulerer Notre Dame faktisk minder mere om 'Brown noise'. Hertil er tilsat mild gammainterfererende regn og et beroligende men kraftfuldt Tibetansk chantende baggrundskor.

Dette track kan med fordel afspilles med minimal lydstyrke.
Find selv dit sweet spot med hensyn til lydstyrken.


 

 


Gamma Elixir
Dette track arbejder med bineurale svingninger på 30 HZ formet ind i 'Brown noise' både som direkte svingninger og ud fra et interferrensmønster. Som i DarkTAG er baggrund farvet med Tibetansk chanting, denne gang også med Tibetanske horn. Det er individuelt hvorvidt 30 HZ virker bedre for en end 40 HZ lydlandskaber.

Gamma Elixir er velegenet til mantrameditation, hvor man med fordel kan gentage mantraet i sync med musikkens puls.
 

 Die2live
Alpha & gammaeffekten
virker kun ved brug a hovedtelefoner
 

 

 
 


X-waves
Dette 7HZ lydmaleri indeholder nogle ingredienser, der øger den meditative effekt. På nuværende tidpunkt vil jeg ikke gå i detaljer hvorledes dette nye lyddesign er sammensat - deraf navnet X-waves. 
 

Lydlandskaber beregnet til søvn 


Theta Søvn  -  Theta Søvn variant
Nettet er fuld af nye spændende informationer om søvns afgørende rolle for vores livskvalitet. Meditation i sig selv giver os en bedre søvn. Ofte er den søvn, jeg får efter min nattemeditation, den sødeste og dybeste.
 
Den måske vigtigste søvn er den, der på engelsk hedder Slow wave sleep. I denne søvntilstand vasker hjernen så at sige affaldsstoffer ud mens hjernens svingninger ligger på omkring 1 HZ. Disse thetabølger kan hjernen tilsyneladende hjælpes på vej med ved ydre lydsimulation.
 
Dette søvntrack er bygget op således at du i de indledende minutter vil kunne høre en 1 HZ bølgeagtig pink noise lyd med en yderligere 7 HZ forstærkning. Her denne indledende fase kan du justere lyden på din lydkilde, en smartphone eksempelvis. Lad hellere lyden være lidt for lav end lidt for høj. Hjernen kan ofte bedst lide at samarbejde med næsten ubevidste lyde.
Efter første fase holder lyden op i ca 40 min hvorefter den kommer igen når du nu forhåbentlig sover. Tracket varer over 6 timer.

TED talks om Thetasøvn