Hvad er Meditation

Meditationsteknikker

Meditationsmusik

Videnskabelige Links

 


Meditationsmusik til frit download

Fordybelse i mørke
Det er mig en glæde at præsentere disse lydlandskaber beregnet til fordybelse. Musikken her er efter manges smag for urolig, for smertefuld og for dyster. I mit lange liv som Mediterende har dybde imidlertid altid åbenbaret sig i mørke. For mange er dette ukendte mørke skræmmende. Man foretrækker den velkendte lidelse fremfor at lade sig synke ned i mørket. Ironisk nok opleves dette mørke som smertefuldt, mens det der i virkeligheden udløser den værste smerte er den manglende villighed til at give slip på den.
 
Jeg elsker Rachmaninoffs musik. På trods af hans komplicerede og omtumlede liv, så forlod optimismen ham aldrig. I hans musik hører jeg, ikke troen på, men den erfarede vished om Det Gode, det Sande & det Skønne
 
Vi lever i en utrolig kompliceret tid, hvor det kan være svært at bevare optimismen. At ty til wellnessmusik uden mørke er i den sammenhæng ikke så forskelligt fra brug af lykkepiller.
 
Vi må finde roen og glæden hinsides roen og glæden. I mørket åbenbares følgende:
 
Alt er allerede perfekt som det er.
Klodens temperaturstigninger er perfekte.
Greta Thunberg er også perfekt.


God fornøjelse! 

DET GODE, DET SANDE & DET SKØNNE

• Tranzformation

• Zong 4 Bobo

• Entangled Hearts

• Heartbeat of the Queen

• Zong 4 Peter

• Satyam Shivam Sundaram
AMBIENT SPACE

• Bullets of Bliss

• Kali Nova

• Original Copy
FILMISK MUSIK

• Eternal Heart Sutra

• Mongolian Cyborg

• The Dark Void of Ahura

The Souma of the Yoda

Sunrise Queen

SunSet And Setting

God did not Die
 

KLASSISK & KLASSISK INSPIRERET MUSIK

• Angel Wings of Love

• Beyond the Bardo

• Dancing Violins

• String Theory


TECHNO-CHANTING

• Shaman Journey

• Gayatri from Mars

FEEL GOOD - Deep Lounge

• Horizontal Ascend
 


DANCE-CELEBRATION

• Coronation

• New Life After Defeat

• Dancing Violins

• Zong 4 BachMEDITATION

• Horizontal Descend
 

DØD & GENFØDSEL - Den evige cyklus

• The Gate of Bardo Thodol

• The Path of Blessed Darkness


• Cellular Songs from the Pre-Cambic Darkness


TIBETANSK POWERGONG

Tibeto-Peruvian Gong Symphony

Denne komposition er udelukkende skabt med ægte flere hundrede år gamle tibetanske gonger og syngeskåle. Tracket er beregnet til en meditationssession på over en halv time, hvor man med
fordel kan ligge ned for bedre at kunne overgive sig til den wellness, der opstår, når kroppens celler gennemrystes af gongernes dybe afslappende baslyde.
 
Dette track gør sig også godt på højttalere, men kun højkvalitetshøjttalere, der er i stand til at gengive gongernes dybe baslyde.
 


POWER-ÅNDEDRÆT

Power Breathing

Power Breathing - Extended version

Dette track har jeg designet til brug for Tummo-åndedrætteknikker.
Du kan se en meditationsvejledning her.

ALPHABØLGEMEDITATION
Disse alphabølgetracks er ikke for de, der ønsker overfladisk wellness. De er til gengæld ekstremt effektive, for de personer der tør gå lidt dybere ind i det indre bevidsthedsmørke. Jeg har i nedenstående tracks forsøgt musikalsk at 'genskabe' dekonstruktionsprocesserne under ayahuascarejser i et Meditativt set & setting.

• Alpha Monks

Nirvanian Monks

Monks In Moonlight

Monks'n Mahler

Invocations by Rinpoche

Violin and Chanting Monks

Heavenly Earth Monks

Breathing Alpha Monks
ALPHABØLGELYDFLADER med Tibetanske syngekåle

High Tibetan Bells

Deep Tibetan Bells

Healing Alpha Bells I

Healing Alpha Bells II

Alpha Heart Bell

Fast Alpha Bells

Mysterious Bells

Gong Peace
 

SHAMANISTISK INSPIRERET MUSIK med Tibetanske syngeskåle

Mongolian Shaman

Cyber Shamanic Bowls

Second Invocation

Drums of Aram

Sacred Alien Love
MUSIK MED ALPHABØLGEIMPULSER

Alpha Caravan

Alpha Gamma Impulses

Ocean of Alpha Waves

Alpha River

Running Alpha I

Running Alpha II

Power Alpha
DEEP LOUNGE GUITAR

Sunset Guitars

Deep Heart Guitar

Dancing Guitars

Morning Guitars

Blue Guitars

Lounge Guitars

Innocent Guitar

New Land Guitar

Guitar Peace

Ocean Guitar
ZENTIMENTAL LOVEZONGS
INDISK AMBIENT FLØJTEMUSIK

I 1999 havde jeg taget 50 kg lydudstyr med ud til en Ashram i Nordindien.
Resultatet blev denne CD

 
• Deep Train Travel

• I live outside Wimpy

• Free in Prison  

• Line of Maharshi

• Blisspain

• Full of Emptiness

• Tribal Voices

• Ghazali

• Alone-all-one
GAMMABØLGEMEDITATION - Meditativ 'hjernevask'

NB! Disse lydtracks falder ikke i de flestes smag. Hvis du føler irritation over frekvensen på 40 hertz, så lad være med at bruge diss lydlandskaber til Meditation.

For nylig har videnskaben fundet ud af at lyd og lys, der occillerer med præcist 40 svingninger i sekundet er i stand til at rense hjernen i mus for de affaldsstoffer, der blandt andet forårsager alzheimer. Forsøg ser ud til, at den samme mekanisme også gælder for menneskehjerner. Jeg har inspireret af denne forskning designet et lydlandskab, der ocillerer med gammabølger på 40HZ. Jeg har også lagt et lag af alphabølger på 10HZ ind i lydtapetet.
 
Det første track, Gamma Techno Brain wash, er ikke for svage sjæle. Mange  førstegangsbrugere får kvalme og/eller andre tegn på ubehag, når de lytter til 'musikken'. Ved vedvarende brug ser det dog ud til at disse symptomer forsvinder til fordel for vågent velvære. Det er meget vanskeligt at konstruere gammabølger, der lyder behageligt. Det har faktisk taget mig et par års eksperimentering før jeg fandt frem til acceptable løsninger. Måske vigtigst af alt: Musikken forhandler ikke med dig. Den fordrer i stedet total medicinsk-terapeutisk overgivelse til en lydmur bestående af 'noget', der med Nietzsches ord bedst kan beskrives som Jenseits von gut und böse.


I det omfang, du er i stand til at overgive dig til denne neurale ocillation, der er skabt som alt andet end new age musikkens umulige, men velmenende forsøg på at skabe en illusiv boble af harmoni omkring det plagede ego, så vil du måske opleve tilstande af velvære, klarhed og koncentration på en hel ny måde. Denne klarhed ser ovenikøbet ud til at have en lang efterklangstid. Det er ikke overraskende, eftersom personer, der har mediteret i årevis, har en langt højere grad tilstedeværelse af gammabølger i deres frontallapper.

Jeg har efterhåndet fået en del anekdotisk evidens for disse meditative effekter, men vil i høj grad også være intereseret i dine subjektive oplevelser med denne auditive 'hjernevask'.
Du er meget velkommen til at skrive til mig for at give mig dit personlige feedback!
 


Gamma Techno Brain Wash
Dette Gammatrack er ikke for sarte sjæle. Til gengæld er det effektivt! Det er her vigtigt, at du er parat til at overgive dig til den mur af lyd du møder. Denne musik forhandler ikke med dig. Hvis du er til technomusik, så er dette track lige noget for dig.


Gamma Caravan
Gamma Caravan er et mere behageligt, blødt og drømmende lydmaleri. Det er velegnet til afslapning.


Gamma-Alpha
Dette lydsceneri er på en og samme tid afslappenede ensformigt og aktiverende varieret. De myldrende musikalske variationer ligger gemt på mikroplanet. De hjælper det vanemæssigt travle tænkende sind med at holde sig beskæftiget, men på en mantrisk repetativ måde der neutraliserer bekymringstanker og i stedet føre sindet ind i en behagelig drømmeverden. Dette track er derfor især velegnet til mennesker der har svært ved at lægge tankerne på hylden.
 

Gamma Space
Dette gammaspatialrum er skabt via en form for mørk støj fra vort solsystem optaget af NASAs sattelitter. Hertil er tilsat homeopatiske doser Tibetansk chanting.
Jeg anbefaler især dette track til dem, der ønsker at meditere for at kultivere glimt af supervågenhed. Dette track kan med fordel afspilles med minimal lydstyrke. Ved meget lave lydstyrker lader det til, at de forskellige bølgeformer kan glide direkte ind i underbevidstheden.

Find selv dit sweet spot med hensyn til lydstyrken.


DarkTAG
Et mest bevidsthedsmodulerende lyduniverser på denne side. TAG står for Theta, Alpha & Gammabølger synkroniseret som henholdsvis 1hz, 10hz og 40 hz. TAG bølgerne er vævet ind i 'Pink noise', der ved at tage en tur ind gennem en rumklang der simulerer Notre Dame faktisk minder mere om 'Brown noise'. Hertil er tilsat mild gammainterfererende regn og et beroligende men kraftfuldt Tibetansk chantende baggrundskor.
Dette track kan med fordel afspilles med minimal lydstyrke. Find selv dit sweet spot med hensyn til lydstyrken.

 
Gamma Elixir
Dette track arbejder med bineurale svingninger på 30 HZ formet ind i 'Brown noise' både som direkte svingninger og ud fra et interferrensmønster. Som i DarkTAG er baggrund farvet med Tibetansk chanting, denne gang også med Tibetanske horn. Det er individuelt hvorvidt 30 HZ virker bedre for en end 40 HZ lydlandskaber. Gamma Elixir er velegenet til mantrameditation, hvor man med fordel kan gentage mantraet i sync med musikkens puls.


X-waves
Dette 7HZ lydmaleri indeholder nogle ingredienser, der øger den meditative effekt. På nuværende tidpunkt vil jeg ikke gå i detaljer hvorledes dette nye lyddesign er sammensat - deraf navnet X-waves.
 


LYDLANDSKABER BEREGNET TIL SØVN


Theta Søvn  -  Theta Søvn variant
Nettet er fuld af nye spændende informationer om søvns afgørende rolle for vores livskvalitet. Meditation i sig selv giver os en bedre søvn. Ofte er den søvn, jeg får efter min nattemeditation, den sødeste og dybeste. Den måske vigtigste søvn er den, der på engelsk hedder Slow wave sleep. I denne søvntilstand vasker hjernen så at sige affaldsstoffer ud mens hjernens svingninger ligger på omkring 1 HZ. Disse thetabølger kan hjernen tilsyneladende hjælpes på vej med ved ydre lydsimulation.
 
Dette søvntrack er bygget op således at du i de indledende minutter vil kunne høre en 1 HZ bølgeagtig pink noise lyd med en yderligere 7 HZ forstærkning. Her denne indledende fase kan du justere lyden på din lydkilde, en smartphone eksempelvis. Lad hellere lyden være lidt for lav end lidt for høj. Hjernen kan ofte bedst lide at samarbejde med næsten ubevidste lyde. Efter første fase holder lyden op i ca 40 min hvorefter den kommer igen når du nu forhåbentlig sover. Tracket varer over 6 timer.


 

TED talks om Thetasøvn


 
 

 Brug fortrinsvist hovedtelefoner


Intet har vist sig så frisættende for min kreativitet end det at opgive tanken om, at det, jeg laver, skal give et økonomisk afkast. Meditativt kreativt flow i vågenhed er inkompatibelt med kapitalismen i den form vi kender den i dag. Men det er en anden historie.
Gm


Gnom
Alpha & gammaeffekten
virker kun ved brug af hovedtelefoner