Hvad er Meditation

Meditationsteknikker

Meditationsmusik

Videnskabelige Links

Åndelige Inspiratorer


Undervisning i Meditation

Meditation er en invitation til den nysgerrige, der gerne vil se dybere ind i sig selv.

Meditation kan være et fantastisk middel mod stress og udbrændthed. For Meditation kan genforbinde dig med din indre levende essens. Uden denne essens er livet gråt.
 

Den indre vejleder
For de fleste er det nødvendigt at lære Meditation af en lærer. Enhver meditationslærers fornemste opgave er herefter at gøre sig selv overflødig så hurtigt som muligt.

Efter nogle timers instruktion vil du være i stand til at meditere med succes på egen hånd. Jeg vil gennem samtaler med dig skræddersy en Meditationsteknik som passer netop til dig, dine behov og dit livssyn.

 
Mit mål er, at du så hurtigt som muligt lærer at lytte til din egen indre vejleder, så du frem for at følge ydre vejlederes mange og ofte modstridende råd, lytter indad og finder din egen vej tilbage til din indre kilde - din indre kernepersonlighed.

Det er helt op til dig, hvad du vil lægge i Meditationen. Du kan meditere, uanset om du er ateist eller religiøs.

Mine kompetencer
Jeg har mediteret dagligt i 37 år.
 
Jeg har viet en stor del af mit liv til at studere mange og vidt forskellige Meditationsteknikker. Jeg har studeret Meditation hos betydningsfulde meditationslærere i Indien i sammenlagt 7 år af mit liv.
    
Med mig tilbage til Danmark har jeg medbragt, hvad man kunne kalde Essensen af hvad Meditation er. Denne essens har jeg brugt til at udvikle en lang række værktøjer som er tilpassede til vores vestlige livsstil.
   
Meditationsteknikker

Her er et lille udvalg af de Meditationsteknikker du kan lære:

Meditation på kroppens indre energisystem  • Mantrameditation  • Energimeditation 
Kinetisk Meditation  • Healingmeditation  • Åndedrætsteknikker  • 'Self Enquiry' 
• Mindfulness

Meditation er som et dagligt bad til dit sind
Når vi lærer at meditere regelmæssigt, opbygger vi en værdifuld vane. Ligesom man tager et bad for at holde kroppen ren, mediterer man for at holde sindet klart og nærværende.
 
Nogle tænker at Meditation kan blive til virkelighedsflugt. Intet er imidlertid mere jordnært end Meditation. Ved hjælp af daglig Meditation opnår man en større frihed til at handle med overblik og overskud i livets forskellige situationer.
  
Meditation er et praktisk værktøj til at skabe klarhed og energi i hverdagen!
   
Meditation er let
Ofte er mennesker, der er nysgerrige og gerne vil lære at meditere lidt tvivlende over for, om de er i stand til at lære det. Det kan umiddelbart virke, som om det er en indviklet proces at meditere.
  
Heroverfor vil jeg hævde:

Intet er så let som at meditere. 

Vi mennesker har en medfødt evne til at falde i staver.
 
Lys tændes ved lys
På samme måde som man kan tænde et stearinlys ved hjælp af et andet, så finder man sin egen evne til spontan Meditation ved at sidde med en, der har erfaring i Meditation.
    
Når man først har oplevet det én gang, så er der ikke noget mere enkelt end at falde ind i Meditationens fredfyldte og healende frirum, hvor tanker og bekymringer falder fra.
 
Ingen skjult agenda!
Tro imidlertid ikke på mig og mine ord. Tro ikke på nogen organiseret religion, guru eller præst. Lad dig i stedet inspirere - af mig, af andre - og dyk så med hele din oprigtige væren ind i dig selv, og find her dit eget svar.
 
Iklæd dette svar dine egne ord, og gør med det, hvad du vil.

Meditation for erhvervslivet
Jeg tager gerne ud på virksomheder med henblik på at undervise i meditation eller mindfulness, som det fortrinsvist hedder i disse dage. Inden for de seneste få år har der været en forbavsende konvergens mellem tankesæt, der før var hinanden fremmede. Meditation og erhversliv er ved at blive rigtig gode venner. Jeg har på mine besøg i forskellige virksomheder oplevet en nysgerrig åbenhed, der for blot få år siden ville have været utænkelig. Lad os hilse fremtiden velkommen!
 

Betaling
Jeg er i den lykkelige situation, at jeg har til dagen og vejen uden at skulle tjene penge på meditation. Så hvad jeg tjener i forbindelse med meditationsundervisning donerer jeg til andre. Du betaler til mig for undervisning og jeg giver dine penge videre til mennesker, der har mere behov for pengene end vi har. Indre overskud har det med at sprede sig som ringe i vandet.
   
Send mig en mail eller ring til mig for mere information - også om priser:
gunnars@mail.com
 

 
 
FRI
FÆLLES-

MEDITATION


 
Jeg tilbyder også
at holde foredrag om
Meditation på
skoler, institutioner,
universiteter,
virksomheder mv.
 
Et foredrag kan
efter arrangørernes
ønske også kombineres med fællesundervisning i
Meditation.

TESTIMONIES


 


Jeg har nu igennem 1 års tid haft 4-5 gode meditationssessions hos Gunnar! Jeg kom udbrændt, men nysgerrig på livet og det spirituelle. Igennem fantastisk gode snakke og meditationer hos Gunnar og hårdt dagligt arbejde har jeg fået fornyet livsenergi. Perspektivet har ændret sig drastisk. 

Meditation kan jeg anbefale til alle! Det er den daglige oase af alt og ingenting der holder min krop og mit sind frisk til livet, som er en ambivalent størrelse.

Selvom du ikke vil være guru eller fortælle hvordan jeg skal agere, har du vist mig vejen. Tak for det!

Mvh Alexander

**************************************

Hj Gunnar

Vil bare lige sige tak for i går! Jeg kom til dig med tynget hjerte og depressive tanker og forlod dig let som en fjer! Jeg har tænkt meget over de ting som du sagde og det giver god mening. Jeg føler mig som om jeg lige er blevet genstartet..tak for det!

Min kone og jeg har talt en del om min forvandling som hun er meget positiv overrasket over, og ikke helt kan forstå. Hun vil rigtig gerne have en session hos dig også så jeg kontakter dig lige igen når vi ved hvornår det kunne passe ind i vores travle hverdag, men som du sagde, kan man ikke finde et kvarter, har man brug for at finde 2 timer!

Tak igen, og vi skrives ved!

Med venlig hilsen
Jakob**************************************

Kære Gunnar,

Først en meget stor TAK for session hos dig i går. Din vejledning var virkelig god for mig og berørte en lang række fine ting både, hvor jeg er lige nu og 'udstyr' til at komme videre.

Jeg mærker stadig meget tydeligt en forbundethed efter vores meditation med 'hænder i hænder' og kan nu forbinde mig til min egen energi, der er blevet vidunderlig tydelig, når jeg lige har lyst til at mærke at det summer og at den er der endnu. Det er en meget stor gave at have fået efter bare 1½ time. Det trængte jeg til. TAK for din hjælp.

Mange hilsner,
Charlotte

**************************************
Hej Gunnar
Jeg har, ærligt, haft lidt start besvær.
Haft svært ved ikke at tanke flyve, så det er kun blevet til KORTE meditationer
Men i dag, på Spotify, fandt jeg en guided  meditation ..... med en Mark Williams.
Hans stemme & ord VIRKER. .. så jeg har LIGE nu, afsluttet 40 min. guided meditation.... helt igennem fantastisk 👍
Tusind tak for at ha introduceret mig til "denne verden".
Kh. Katia

**************************************

Hej igen. Vores møde var ret godt for mig og jeg har og vil gemme det i mit hjerte i den største hemmelighed for jeg kan eller skal heller ikke forklare det. Faktisk tror jeg ikke rigtigt  det er gået op for mig. I dag gled jeg under meditation ind i den samme tilstand af ordløshed og fred og jeg ved bare at det er DET jeg har søgt efter hele mit liv samtidig som jeg fyldes af en dyb latter over at det ligger så at sige lige for mine fødder, jeg behøver ikke engang søge det, det er der allerede om jeg giver plads til det.
Du og 'Livet' skal have så umådelig tak.
 
Alt godt fra Ole.


**************************************

Kære Gunnar.

Tusind tak for i fredags. Det var en stærk oplevelse at blive genfødt. Jeg føler mig på en måde anderledes, selvom jeg jo stadig er den samme og føler også folk kigger anderledes på mig. Det kan også være noget man bare tror fordi man selv føler sig anderledes.

Med venlig hilsen Stine

**************************************

Kære Gunnar
 
Tusind tak for en meget berigende session hos dig, ultimo januar.
Jeg er meget taknemmelig og glad for den teknik du lærte mig og overbeviste mig om, at meditation ikke skal være svært.
Jeg praktiserer meditationen nu med dine anvisninger og det er meget givende for mig.
Jeg opnår meget større kontakt end ved de tidligere guidede meditationer jeg fulgte.
 
Kærlig hilsen
Liselotte

 
**************************************

Da jeg i sin tid begyndte at meditere, valgte jeg Gunnar Mühlmann som vejleder primært på grund af hans udogmatiske syn på meditation. Der er ikke noget krav om, at man skal følge én bestemt retning, have en særlig tro eller lignende. Jeg har oplevet Gunnars tilgang til meditation som praktisk orienteret og let at gå til, men samtidig baseret på en dyb viden og erfaring. Gunnar har på en god måde støttet min egen læring, så jeg kunne begynde at bygge på mine egne erfaringer.

For mig har det blandt andet betydet, at jeg hurtigt var i gang med at meditere på egen hånd, og at jeg har kunne tage meditation til mig på en måde der giver mening i min hverdag.

Robert McCluskey
Selvstændig konsulent og coach

*************************************

"Det har været en stor oplevelse at møde Gunnar Mühlmann. Han er god til at forklare det uhåndgribelige og stille dem i et mere jordnært perspektiv. Gunnars undervisning har givet mig en dybere indsigt og forståelse af de bøger jeg har tidligere har læst om meditation. Nu ser jeg også det der står mellem linierne. Jeg har været utrolig glad for at have som Gunnar som min lærer i meditation. Han har en stor indfølingsevne og er god til at lytte. Hans instruktioner er til at forstår og nemme at følge. Jeg føler idag at jeg er på rette spor med min meditation og det har givet mig mod på at holde fast, når tingene ikke går som forventet. Hugo Rifbjerg Hansen, August 2010, Hvidovre" Med venlig hilsen Hugo
 

*************************************
 
Kære Gunnar!
Tak for dine berigende oplysninger og øvelser mht. meditation.
Det er det bedste, som jeg har oplevet i min søgen gennem mange år.

Jeg har allerede haft, og har stor glæde af den spæde start på meditation.

Mange hilsener
Ann-Dorthe

*************************************

Da jeg tog kontakt til Gunnar Mühlmann, havde jeg allerede lidt erfaring med at meditere, men syntes at jeg manglede ny inspiration til at komme videre og til at holde fast i at meditere.

Fra første gang jeg talte med Gunnar, havde jeg et meget positivt indtryk. Den fred og balance, som Gunnar har opnået gennem mange års meditation sprang mig i møde fra første samtale over telefonen.

Gunnars tilgang er ikke docerende, men har fokus på, at den enkelte har svaret inde i sig selv. Samtidigt er hans tilgang ikke bundet op på en særlig religiøs tilgang. I stedet bliver hans erfaringer og viden bliver altid delt med udgangspunkt i den enkeltes behov og søgen.

Gunnars tilgang er ikke docerende, men har fokus på, at den enkelte har svaret inde i sig selv. Samtidigt er hans tilgang ikke bundet op på en særlig religiøs tilgang. I stedet bliver hans erfaringer og viden bliver altid delt med udgangspunkt i den enkeltes behov og søgen.


Jeg kan på alle måder varmt anbefale at tage kontakt til Gunnar, uanset om du er ny og ikke har mediteret før eller om du har erfaring med meditation og søger ny indsigt og support for at komme videre.

Erik Tams

**********************************